Bangladeş Vizesi

Bangladeş vizesi Güney Asya’nın en önemli ülkeleri arasında yer alan Bangladeş’e yapılacak ziyaretler için alınması gereken izindir. Bangladeş gibi önemli ve turizm açısından değerli olan bölgelerin ziyaret edilmesi noktasında, Türk vatandaşlarından vize istenmektedir. Alınan vize sayesinde de kişiler istedikleri gibi ülkeye giriş yapabilmektedir. Bangladeş vizesi almak isteyenler için, bu vize nasıl alınır ve tam olarak nelere dikkat edilir bilgi vermek istiyoruz.

Bangladeş Vize İstiyor Mu?

Bangladeş vize istiyor mu merak edenler için cevabımız evet olacaktır. Siyah, gri ve yeşil pasaport sahibi vatandaşlardan standart olarak 90 güne kadar olan seyahatleri için vize istenmemektedir. Bunun yanı sıra bordo pasaport sahibi vatandaşlardan ise ne kadar süre kalınacağına bakılmaksızın vize talep edilmektedir. Bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve tamamlanması sonucunda da kişiler istedikleri gibi vizelerini alabilmektedir.

Bangladeş vize işlemleri sırasında vatandaşların özellikle istenen belge ve evrakları eksiksiz olarak teslim etmesi gerekir. Bu son derece önemlidir. Çünkü belgeler konusunda herhangi bir hata yapmanız halinde vize başvurunuz olumlu sonuçlanmayacaktır.

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?

Bangladeş vizesi nasıl alınır sorusu sıklıkla sorulan ve cevabı merak edilen önemli bir detaydır. Vize almak istediğinizde yapmanız gereken öncelikle şartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmenizdir. Vize almak istediğinizde her ülkenin bunun için çeşitli şartlarının ve koşullarının olduğunu görebilirsiniz. Kişilerin vize şartlarını karşılaması noktasında, istenen belgelerin tamamlanması gerekir. Sizlerden istenen belgeleri tamamladıktan sonra yetkili kurumlara teslim edilir. Sonrasında yetkili kurumlar inceleme yapıldıktan sonra olumlu veya da olumsuz sonuçlanır. Bu yüzden öncelikle Bangladeş için vize şartları neler bunları öğrenmeniz gerekir.

Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bangladeş vizesi için gerekli evraklar eksiksiz olarak tamamlanmalı ve sonrasında da yetkililere teslim edilmelidir. Bu belgele içinde eksik olmaması halinde kişilerin vizesi kısa sürede onaylanabilir. Sizlerden vize başvurularınız sırasında talep edilen belgeler şöyledir;

  • Vize talep dilekçesi (İngilizce)
  • Vize başvuru formu
  • Seyahatin bitiminden itibaren 6 ay daha geçerliliği olan pasaport
  • 2 adet biometrik resim
  • 3 aylık aktif banka hesap dökümü (en az 4.000 TL bakiyeli)
  • Konaklama bilgileri
  • Kimlik fotokopisi
  • Seyahatte kullanılacak olan ulaşım bilgileri
  • Davetiye
  • Çalışanlar için; işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü
  • Öğrenciler için; seyahat masraflarının karşılandığına dair sponsor, öğrenci belgesi
  • 18 yaşından küçükler için ailesinden alınan muvaffakatname
  • Şirket ortakları için; ticari sicil gazetesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi

Bangladeş vize evrakları arasında ayrıca sizlerden ekstra olarak istenen belgeler olabilir.

Bangladeş Vize Türleri

Bangladeş vize türleri kişilerin ülkeye gitme amacına göre değişir. Bölgeye pek çok amaçla ziyaret yapılabildiği için vize türleri de değişmektedir. Popüler olan vize türleri şöyledir;

  • Bangladeş turist vizesi
  • Bangladeş ticari vizesi
  • Bangladeş çalışma vizesi
  • Bangladeş aile ve arkadaş vizesi

Bangladeş Çalışma Vizesi

Bangladeş çalışma vizesi kişilerin bölgede çalışma durumunda alması gereken izindir. Bölgede uzun süre kalmak ve çalışmak isteyen vatandaşların, çalışma vizesi alması zorunludur. Çalışma vizesi almak istendiğinde standart olarak, o ülkedeki bir şirketten davet mektubu istenir. Öncesinde şirket yetkili kurumlara buna dair başvuruda bulunulması gerekir. Sonrasında sizler istenen belgeleri tamamlayarak, kuruma teslim edebilirsiniz.

Çalışma vizelerinde ülkeler genel olarak çok daha dikkatli ve özenli olmaktadır. Çünkü çalışma vizesi verecekleri, vatandaşları daha dikkatli seçmeye çalışırlar. Bu doğrultuda da çalışma vizesinin başvuru süreci ve sonrasında sonuçlanması zaman almaktadır.

Bangladeş Vize Başvurusu

Bangladeş vize başvurusu sırasında kişilerin dikkatli ve özenli olması gerekir. Her şeyden önce hangi amaçla vizeye başvuracaklarını belirlemeleri ve başvurularına da bu doğrultuda başlamaları gerekir. Bunun nedeni başvurulan vize türüne göre evrakların da değişmesidir. Birçok vize türünde hatta ekstra olarak talep edilen evraklar vardır. Bunların tamamlanması ve eksiksiz bir şekilde yetkili kurumlara teslim edilmesi gerekir. Bangladeş vizesi konusunda yetkili olan kurumlar; Ankara Bangladeş Büyükelçiliği ve İstanbul Bangladeş Başkonsolosluğudur.

Belirttiğimiz yetkili kurumlara bizzat doldurmuş olduğunuz vize başvuru formunu teslim etmeniz gerekir. Vize başvuru formuna ek olarak sizlerden istenen diğer belgeleri de eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekir. Böylece vize alım sürecini başlatmış olursunuz. Sizlerden istenen belgelerde eksik olmadığı sürece, vizenizin olumsuz sonuçlanması çok zor olacaktır.

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bangladeş vizesi kaç günde çıkar sorusu, vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin en çok merak ettiği ve üzerinde durduğu konuların başında gelir. Vize başvurusunda bulunmak istediklerinde, seyahatlerine göre bunu yapmaları gerekir. Bangladeş vize sonuçları oldukça kısa sürede tamamlanır ve sizlere sonuç bildirilir. Ortalama 5-7 gün içinde vize başvurunuzun sonuçlanacağını ifade edebiliriz. Normal koşullarda çok çabuk sonuçlansa da bazı durumlarda daha geç sonuçlanabilir. Bu da seyahatinizde bazı sorunların olmasına neden olabilir. Sizler garanti olması için ortalama 20 gün öncesinde başvurabilirsiniz. Böylece evraklarda herhangi bir sorun olması halinde telafi etme şansınız olacaktır.

Bangladeş Vizesi Nereden Alınır?

Bangladeş konsolosluğu ve Ankara’da bulunan Bangladeş Büyükelçiliği sizlere vize veren kurumlardır. Vize için gerekli belgelerin hazırlanıp, bu yetkili kurumlara teslim edilmesi gerekir. Bu merkezlere direkt olarak başvurabileceğiniz gibi aynı zamanda vize başvuru merkezleri aracılığıyla da yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle randevu almanız gerekir. Sonrasında da sizlerden talep edilen belgeleri teslim ederek, sonucu beklemelisiniz. Bangladeş vize randevu işlemlerini, resmî web siteleri üzerinden yapabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra sizlerden talep edilen belgeleri zamanında teslim etmeniz gerekir. randevu sürecini geçirmemeniz çok önemlidir.

Bangladeş Vize Ücreti

Vize başvurusunda bulunmak isteyen ve vize alacak olan kişilerin belirli bir ücret ödemesi gerekir. Bu ücretin belirlenmesinde de bazı kriterler söz konusudur. Öncelikle hangi vize türüne başvuracağınız ve genel sosyal durumunuz önemlidir. Eğer öğrenciyseniz daha indirimli ücretler alabilirsiniz. Bunun yanında ayrıca eğitim, turizm ve çalışma vizeleri için farklı ücretlendirmeler söz konusu olur. Bangladeş vize ücreti daha birçok etmene göre değiştiği için net bilgi veremiyoruz. Bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorsanız, danışmanlık ekibi ile görüşebilir veya da resmi web siteleri üzerinden kurumlardan öğrenebilirsiniz.

Bangladeş vizesi için iki ayrı resmi kurum vardır. Bunlardan birisi İstanbul Bangladeş Başkonsolosluğu diğeri ise Ankara Bangladeş Büyükelçiliğidir. Bunlar resmi başvuru kurumlarıdır. Bunların yanı sıra yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri de vardır.

18 yaşından küçükleri Bangladeş vizesi için başvuruda bulunabilir ancak başvurularına ailelerinden aldıkları izin belgesini de eklemeleri gerekir. Aksi halde vize başvuruları kabul edilmez.

Bangladeş’e gitmek istediğinizde, seyahatinizden ortalama 15-20 gün öncesinde vizeye başvurabilirsiniz. Normal şartlarda 5-7 gün içinde vize başvurunuz sonuçlanır ancak olası bir sorunla karşılaşmamak için erken başvurmanızda fayda vardır.

Bangladeş vizesine başvurmak istediğinizde, tabi ki danışmanlık desteği alabilirsiniz. Bu süreçte alacağınız danışmanlık desteği sizlere oldukça yarar sağlayacaktır.