Pakistan Vizesi

Pakistan vizesi bölgeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının almak zorunda olduğu izindir. Pakistan İslam Cumhuriyeti’ni seyahat etmek ve ülkede çalışmak isteyen vatandaşların mutlaka vize alması zorunludur. Pakistan’a yapacağınız gezinin türüne göre almak durumunda olduğunuz vizenin de türü değişir. Bu süreçte yapılması gereken başvurulacak olan vize türüne göre uygun belgelerini tamamlamak ve vize başvurusunun tamamlanmasını sağlamaktır. Pakistan vize istiyor mu ve vize başvuru süreci nasıl tamamlanır merak edenler için detaylı bilgi vermek istiyoruz.

Pakistan Vize İstiyor Mu?

Pakistan’a vize var mı merak eden Türk vatandaşları için detaylı bilgi vermek istiyoruz. Öncelikle yeşil, gri ve siyah pasaport sahibi Türk vatandaşlarının 90 güne kadar olan seyahatleri için vize zorunluluğu yoktur. Bordo pasaport sahibi vatandaşların ise hangi sebeple ülkeyi ziyaret edecek olurlarsa olsunlar vize almaları zorunludur. Pakistan’ı ziyaret edecek olan vatandaşlar için Pakistan kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır. Ayrıca konsolosluk tarafından atanan herhangi bir vize başvuru merkezi veya aracı kurum da yoktur. Bu süreçte başvurularınızı yalnızca Pakistan başkonsolosluğu ve büyükelçiliği kabul etmektedir.

Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?

Pakistan vizesi almak isteyen vatandaşların, talep edilen belgeleri eksiksiz olarak Pakistan başkonsolosluğuna ve büyükelçiliğine teslim etmesi gerekir. Pakistan vize başvuru formu öncelikli olarak doldurulmalı ve diğer evraklarla birlikte yetkili kurumlara teslim edilmelidir. Pakistan vize işlemleri için isterseniz danışmanlık desteği alabilirsiniz. Sadece Pakistan tarafından yetkilendirilmiş bir vize başvuru merkezi olmadığı için yetkili kuruma direkt olarak başvuru yapılmalıdır. Vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için kurumların talep ettiği evrakları tam olarak teslim etmesi gerekir. Vize başvurularında ayrıca doğru bilgi verilmesi de çok önemlidir.

Pakistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

Pakistan vizesi için gerekli evraklar mutlaka eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Belgeleriniz ne kadar düzenli ve eksiksiz olursa, başvuru süreciniz de o kadar sorunsuz tamamlanacaktır. Başvuru sürecinde gerekli evraklar aşağıdaki gibidir:

  • En geç 6 ay önce çekilmiş, 2 adet biometrik resim
  • On yıl içinde alınmış ve 6 ay daha geçerliliği olan pasaport (en az 2 adet boş sayfası olan)
  • Pakistan vize başvuru formu
  • Davet mektubu
  • Seyahatini finanse edecek kadar bakiyesi olan bir banka hesabı ve banka hesap dökümü
  • Ticari ve çalışma vizesine başvuracak olan vatandaşlar için; vergi levhası fotokopisi, kaşeli ve ıslak imzalı faaliyet belgesi, noter onaylı imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi
  • Otel ve uçak bileti rezervasyon bilgileri

Pakistan vize evrakları farklı vize türlerine göre ek belgeler içerebilir. Başvuracağınız vize türüne göre ekstra olarak talep edilen belgeleri araştırmanızda fayda vardır. Standart evrakların yanı sıra özellikle çalışma ve ticaret vizelerinde talep edilen birçok ek belge vardır. Bunlardan en önemlisi de kuşkusuz davetiye mektubudur.

Pakistan Vize Türleri

Pakistan vizesine başvuracak olan kişilerin, ziyaret amaçlarına göre başvuruda bulundukları farklı vize türleri vardır. Bilinen en önemli Pakistan vize türleri aşağıdaki gibidir:

  • Pakistan turist vizesi ülkeyi kültürel ve turistik olarak ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının almak zorunda olduğu vize türüdür.
  • Pakistan ticari vizesi ülkeyi ticari faaliyette bulunmak için ziyaret etmek isteyen vatandaşların almak zorunda olduğu vize türüdür.
  • Pakistan çalışma vizesi Türk vatandaşları için en önemli olan vize türlerinden biridir. Ülkeye çalışmak ve oturum izni almak isteyen vatandaşların almak zorunda olduğu vizedir.

Pakistan aile birleşimi ve aile ziyareti vizesi ve gazeteci vizesi diğer önemli vize türleridir.

Pakistan Çalışma Vizesi

Pakistan çalışma vizesi ülkeye çalışmak ve oturum izni almak isteyen vatandaşların aldığı vizedir. Vize başvurusu sırasında kişilerin mesleki statüsüne göre belgelerini sunması gerekir. İstenilen belgeler, kişinin mesleki statüsüne göre değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz. Başvuruda bulunacak olan vatandaşların mutlaka davetiye mektubuna ihtiyacı vardır. Ticaret Odası onaylı ve antetli kâğıda yazılmış davetiyenin temin edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra;

  • Pakistan’da bulunan şirketin, şirket bilgilerini mutlaka göndermelidir.
  • Davetiye konsolosluğa hitaben yazılmalı ve ziyaret amacı, seyahat tarihleri, firma iletişim bilgileri yer almalıdır.
  • Belirtilen tüm evrakların, belirlenen kriterlerde olması gerekir.

Pakistan çalışma vizesi ile ilgili gerekli kararı veren kurum, Pakistan dış temsilciliğidir. Evrakların eksiksiz ve hatasız olması gerekir. Aksi durumda başvuru sürecinizde sorun yaşayacağınız gibi başvuru sonucunuzda olumsuz sonuçlanacaktır.

Pakistan Vize Başvurusu

Pakistan vize başvurusu kişilerin dikkatli ve özenli tamamlaması gereken bir süreçtir. Bu süreçte hata yapmamak ve süreci sorunsuz olarak yürütmek için mutlaka danışmanlık desteğine de başvurmalısınız. Alacağınız danışmanlık desteği sayesinde süreci çok daha rahat atlatabilirsiniz. Başvurunuzu yapmak için öncesinde konsolosluktan ve büyükelçilikten mutlaka randevu almanız gerekir. Randevu aldıktan sonra, sizlerden istenilen belgeleri teslim edebilirsiniz. Başvuru sonucuna kurum karar verdikten sonra sizlere bizlere verecektir. Bu süreci de mutlaka dikkatli bir şekilde takip etmeniz gerekir.

Pakistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Pakistan vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabı son derece önemlidir. Çünkü vatandaşların bu süreye göre başvuruda bulunması gerekir. Pakistan’a yapacağınız vize başvurunuzun sonucu, vize türüne ve kurumun o dönemki yoğunluğuna göre değişiklik gösterir. Ortalama 3 ila 15 gün içinde başvurunuzun sonuçlanacaktır.

Pakistan Vizesi Nereden Alınır?

Pakistan vizesi nereden alınır konusu da ayrıca önemlidir. Pakistan vizesi için görevli bir vize başvuru merkezi yoktur. Başvurular direkt olarak İstanbul’da yer alan Pakistan başkonsolosluğuna ve Ankara büyükelçiliğine yapılmaktadır. Başvurunuzun sonucunu da doğal olarak bu iki kurum gerçekleştirmektedir. Pakistan vizenizi sizlere bu iki kurum verebilecektir. Sonucun olumlu olması için mutlaka evrakların eksiksiz olarak tamamlanmış ve teslim edilmiş olması gerekir.

Pakistan Vizesi Ücreti

Vize başvuru sürecinde, vatandaşları ilgilendiren bir diğer önemli konu da vize ücretleridir. Vize ücretleri, her zaman için vize türlerine göre değişiklik gösterir. Bu yüzden de net bir rakam vermek oldukça güçtür. Pakistan vize ücreti hakkında detaylı bilgi almak için öncelikle hangi vize türüne başvuracağınızı belirlemeli ve buna göre araştırma yapmalısınız. Ayrıca vize ücretlerini her yıl yenilendiğini de unutmamanız gerekir.

Pakistan vize başvurunuzun sonucunu, konsolosluğun yetkilendirdiği kurumların internet siteleri üzerinden vize başvurunuzun sonucunu sorgulayabilirsiniz. Barkod numarası ve pasaport numarası ile birlikte vize sorgulaması yapabilirsiniz.

Bize işlemlerinin tamamlanması ve başvurunun sonuçlanması ortalama 15 ile 45 gün arasında değişmektedir. 45 güne kadar uzaması nadir olarak gerçekleşen bir durumdur. Ancak yine de önleminizi almanızda fayda vardır.

Hangi ülke için vize başvurusunda bulunursanız bulunun, eksik evrak durumunda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Evraklarınız eksik olduğunda, yeniden randevu almanız ve eksik evraklarınızı tamamlayarak tekrar başvurmanız gerekir.

Vize başvuru süreci ne yazık ki 3. şahıslara bilgi verilmemektedir. Bu yüzden de başvuru sürecinizi, seyahat acenteleri veya başkası takip edememektedir. Hem başvuru sürecini hem de sonrasında başvurunuzun sonucunu öğrenmek için bizzat ilgilenmeniz gerekir.